12 Nisan 2021

ÜYELİKTEN LİDERLİĞE PROJEMİZİN ANTALYA AŞAMASI BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Sendikamız Özçelik-İş’in ev sahipliğinde, Norveç Büyükelçiliği tarafından finanse edilen ve açılış toplantısı geçtiğimiz Mart ayında Bolu’da gerçekleştirilen “Üyelikten Liderliğe Proje”mizin ikinci aşaması Antalya’da gerçekleştirildi.

Sendikamızın Kadın Komite üyelerinin tam katılım sağladığı eğitim toplantısına, Sendikamız Genel başkanımız Yunus Değirmenci, Proje Koordinatörümüz Pınar Özcan,  Dış İlişkiler Uzmanımız Meltem Toraman Soğuksu, Kadın Komite Başkanımız Burçin Ural ve alanında uzman eğitmenler katılım sağladı.

Eğitim programının açılışında bir konuşma yapan Genel Başkanımız Değirmenci, Üyelikten Liderliğe projesiyle Özçelik-İş Sendikasının kadın üyelerine önemli bir yatırım yaptığını, verilecek eğitimlerle kadınların sendikanın karar alma mekanizmalarında yer almak üzere yetiştirileceğini ve erkeklerin ağırlıklı olarak bulunduğu metal sektöründe böyle bir projeyle bir ilki gerçekleştirdiklerini belirtti.


Sendikacılığın bir inanç ve dava meselesi olduğunu kaydeden Değirmenci, “Sendikacılıkta başarı, ancak fedakârca ve azimli bir çalışmayla sağlanabilir. Buradan alacağınız eğitimlerinize ek olarak samimi bir çalışma azmiyle işyerlerinizdeki sorunların üstesinden gelebileceğinize inanıyorum. Tek yapmanız gereken, cesaretle elinizi taşın altına koymanızdır” diye konuştu. Daha sonra Proje Koordinatörümüz Pınar Özcan projeye ilişkin bilgilendirme yaparak projenin hedefleri ve eğitim programına ilişkin bilgi verdi. Eğitim programı, Dış İlişkiler Uzmanımız Meltem Toraman Soğuksu ve Kadın Komite Başkanımız Burçin Ural’ın selamlama konuşmalarının ardından ‘Kadın Liderin İletişim Dili’ konulu eğitimle başladı. Bu eğitim ile kadın üyelere etkin iletişim kurabilme becerileri,  bir liderin kendini doğru ifade edebilme ve iletişim becerileri eğitimi verildi.

BİRÇOK KONUDA EĞİTİMLER VERİLDİ


İletişim konusuyla başlayan eğitim programı, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Mehmet Merve Özaydın tarafından verilen ‘Çalışma İlişkilerinde Sendikal Stratejiler, Sendikacılık kültürü ve örgütlenme stratejileri’ konusuyla devam etti. Ardından Kişisel Gelişim ve İletişim Uzmanı Tuğba Dalkılıç, ‘Duygusal zeka ve kendini ifade edebilme ve topluluk önünde konuşma eğitimi’ vererek kadınların liderlik özellikleri içerisinde önemli bir yer tutan duygusal zeka konusunda kapsamlı bir eğitim verdi. ‘Pozitif şikâyet karşılama, algı yönetimi ve modern ikna metotları ve sunum teknikleri’ konuları da alanında uzman eğitmenler ve profesyonel koçlar tarafından kadın üyelere verildi.


Ayrıca eğitim süresince Liderlik Potansiyeli olan kadınlara kendi hedeflerinin farkına varmak ve üst düzey karar verme pozisyonları için başvuru sürecinde destek olmak için profesyonel koçluk sağlandı. Bireysel koçlukla kadınların karşılaştıkları engeller belirlenerek, bu problem ve engellere yönelik politikalar üretildi.
Verilen eğitimlerle kadınların sendika üyeliği ve yönetim kademelerinde görev alma konusundaki bilgi ve özgüven eksiklikleri giderildi. Sendikaların karar alma mekanizmalarına katılımları konusunda kapasiteleri geliştirildi ve iyileştirildi. Eğitimlerin sonunda katılımcılara Genel Başkanımız Yunus Değirmenci tarafından sertifikaları takdim edildi.