14 Mart 2018

EKU FREN’DE TİS SEVİNCİ

Genel Başkanımız Yunus Değirmenci Eku Fren’de TİS törenine katıldı

EKU FREN’DE TİS SEVİNCİ

Sendikamızın Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Gebze’deki işyerimiz Eku Fren ve Döküm Sanayi A.Ş.’nin toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı. 

Eku Fren ve Döküm’de çalışan üyelerimizin refah ve mutluluğunu sağlayacak olan toplu iş sözleşmesinin imza töreni, üyelerimizin coşkulu katılımıyla gerçekleştirildi. 

Törene, Genel Başkanımız Yunus Değirmenci’nin yanı sıra Eku Fren ve Döküm Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Dr. Mehmet Dudaroğlu, Gebze Şube Başkanımız Şerafettin Koç, şube yöneticilerimiz, işyeri temsilcilerimiz ve üyelerimizi katıldı. 

Fabrika yemekhanesinde gerçekleştirilen imza töreninde, üyelerimize seslenen Genel Başkanımız Değirmenci, “Çok güzel bir sözleşme oldu. Hepinize ananızın ak sütü gibi helal olsun” dedi. 


“Masa başında, işçisiyle, işvereniyle, sendikasıyla el sıkışarak, hoşgörü ve diyalog içerisinde iş yapabiliyorsak, doğru işleri hayata geçiriyoruz demektir. Türkiye’nin özlediği, arzuladığı yapıda bu yapıdır” ifadelerini kullanan Değirmenci, “Sadece işveren ile hareket eden veya işçiyle vurup, kırıp, döken bir sendika değiliz biz. Sorunumuz ortak. Tüm tarafların bir araya gelerek, çözüm odaklı bir anlayışı benimsemesinden yanayız. Bu nedenle Toplu iş sözleşmemizin masa başında bitmesi için fedakârlık yapan yönetim kurulu başkanımıza, işveren vekillerimize, şube yönetimine ve temsilcilerimize gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Sözleşme sürecinde her iki tarafın da talep ve beklentilerinin olduğunu hatırlatan Genel Müdür Dr. Mehmet Dudaroğlu ise, sözleşmenin masa başında bitmesinden dolayı duyduğum memnuniyeti dile getirdi. 

Atılan imzaların ardından Genel Başkanımız Değirmenci, Genel Müdür Dudaroğlu’na, gümüş el işlemeli ve rahleli Kuran-ı Kerim hediye etti. Dudaroğlu ise, Değirmenci’ye, miğferi sembolize eden bir şekerlik takdim etti.