20 Nisan 2021

GENEL BAŞKANIMIZ DEĞİRMENCİ INDUSTRİALL AVRUPA İCRA KURULU TOPLANTISINA KATILDI

Sendikamızın Genel Başkanı Yunus Değirmenci, 14-15 Nisan 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen IndustriALL Avrupa İcra Kurulu Toplantısına katıldı.

185 ülkeden katılımcının yer aldığı ve video konferans yöntemiyle yapılan toplantıya Sendikamızın Dış İlişkiler Uzmanı Meltem Toraman Soğuksu da katıldı.

IndustriALL Avrupa Sendika Başkanı Michael Vassiliadis’in açılış konuşmasını yaptığı toplantıda, 24-25 Kasım 2020 tarihindeki son İcra kurulu toplantı tutanakları onaylandı. Ardından IndustriALL Avrupa Genel Sekreteri Luc Triangle, Genel bir değerlendirme konuşması yaparak üyelere bilgi verdi. 


Toplantıda söz alan Sendikamızın Genel Başkanı Yunus Değirmenci ise, metal sektöründen pandeminin ülkemizde neden olduğu gelişmelere kadar birçok konuyu ele aldığı bir konuşma yaptı.

“Üretim ve tüketim dengesi, tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de sarsılmıştır” diyen Değirmenci, “Salgın sürecinde sendikalı olmanın, örgütlü gücün önemi bir kez daha kanıtlanmıştır. Sendikalı olmayan çalışanlar, salgın döneminde işveren karşısında savunmasız kalmışlardır.

Diğer taraftan salgınının iş hayatına olumsuz etkileriyle mücadele kapsamında, fesih yasağı, kısa çalışma ödeneği desteği ve ücretsiz izin desteği devreye alınmış, salgının istihdam üzerindeki olumsuz etkisi en aza indirilmeye çalışılmıştır.

Kısa çalışma ödeneğine ilişkin desteğin de bu ay son bulmasıyla bir takım sıkıntılarla karşı karşıya kaldığımız da ortadır. Bizler ise hem Konfederasyonumuz Hak-İş olarak hem de Özçelik-İş olarak, çalışanların sağlıklarının, sosyal ve ekonomik olarak süreçten zarar görmemesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz.


Toplu iş sözleşmelerimizi ciddi kazanımlarla imzalamak için büyük mücadele veriyoruz. Kapitalist ekonomik düzenin acımasızlaştığı, bir fırtına gibi önüne çıkanı savurup attığı bu dünya düzeninde, biz emekçilerin de bu vahşi düzene karşı, küresel bir güç haline gelmesi de kaçınılmaz hale gelmiştir. Bu süreçte Uluslararası sendikal dayanışma ve işbirliğine her zamankinden daha fazla ihtiyacımız bulunmaktadır” diye konuştu.