8 Ocak 2020

GENEL BAŞKANIMIZ MESS’E KARŞI ORTAK BASIN AÇIKLAMASINA KATILDI

Sendikamızın Genel Başkanı Yunus Değirmenci, MESS Grup Toplu İş Sözleşmesine yönelik olarak metal işkolunda örgütlü olan sendikaların genel başkanları ile birlikte gerçekleştirilen ortak basın açıklamasına katıldı. 

İstanbul’da gerçekleştirilen basın açıklamasına Sendikamız Özçelik-İş’i temsilen Genel Başkanımız Değirmenci katılırken, Türk-İş’e bağlı Türk Metal Sendikası’nı Genel Başkan Pevrul Kavlak, DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası’nı Genel Başkan Adnan Serdaroğlu temsil etti. 

Basın açıklamasına üç sendikanın üst kuruluşu olan İndustriALL Avrupa Sendikası’nın Genel Sekreteri Luc Triangle’nin yanı sıra MESS’e bağlı işyerlerinde örgütlü şube başkanlarımız ve işyeri temsilcilerimiz de katıldı.


MESS’e karşı üç sendika ilk kez ortak bir basın açıklaması gerçekleştirirken, toplantıda MESS grup toplu iş sözleşme sürecinde birlikte hareket etmenin önemine dikkat çekildi. 

Toplantıda ilk olarak sözü Genel Başkanımız Yunus Değirmenci, sözleşmenin metal emekçilerinin talep ve beklentilerini karşılayarak masada bitirilmesini arzu ettiklerini belirtti.

Değirmenci, “MESS Grup Toplu İş Sözleşme taslağımızı, sahada üyelerimizin talep ve beklentilerini göz önünde bulundurarak, üyelerimizin sofralarındaki eksikliklerini dikkate alarak, pazardaki, marketteki karşılaştıkları fiyatları görerek, ateşin karşısında, tozun içinde akıttıkları alınterlerini hesaba katarak hazırladık. Ne ülkemizin ve işyerlerinin gerçeklerini ne de üyelerimizin beklentilerini görmezden gelmedik. Ortaya koyduğumuz taslağımız da bu iki önemli unsurun harmanlanmasıyla ortaya çıkmıştır. Hakkımız olmayanı istemek gibi bir gafletin veya yanlışın içinde değiliz. Biz sadece çarkın en önemli dişlisi olan emekçinin hakkının verilmesini istedik ve istiyoruz. Bu süreçte güç birliğine giderek bir araya gelen diğer sendikalarımızın genel başkanlarına da teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Değirmenci, beklentilerinin karşılanmaması durumunda MESS’e bağlı işyerlerinde her türlü tedbiri alacaklarını sözlerine ekledi.

İndustriALL Avrupa Sendikası’nın Genel Sekreteri Luc Triangle konuşmasında Avrupa’daki tüm sendikaların Türkiye’deki gelişmeleri yakından takip ettiğine dikkat çekerek, “Bizler Türkiye’deki metal emekçilerinin enflasyon oranında bir zam değil, üretimden adil bir şekilde pay almasını istiyoruz” dedi.