30 Aralık 2014

İşçi Kardeşlerimizin Sağ Salim Kurtarılmasını Bekliyoruz

Karaman’ın Ermek ilçesindeki maden ocağında su patlaması sonucu 18 işçi kardeşimizin mahsur kalması bizleri derinden yaralamıştır.

Soma’daki maden ve İstanbul’daki asansör kazalarının açtığı yaralar kapanmamışken Ermenek’teki kazayla yeniden sarsıldık. Ardı ardına gelen bu ağır kazalar göstermektedir ki, yaşanan kazalardan ders alınmamakta, iş güvenliği konusunda yeteri kadar önlem alınmamaktadır. 

İş kazaları artık kader olarak gösterilmemelidir. Kazalar yaşandıktan sonra dövünmek, ah çekmek boşunadır. Gerekli önlemler alınmadığı, denetim zaafı giderilmediği, cezalar caydırıcı olmadığı sürece bu tür kazaların gündemimizden hiç düşmeyeceği bir kez daha ortaya çıkmıştır.

Unutulmamalıdır ki, Soma’da, İstanbul’da, Ermenek’te, ülkemizin dört bir yanında yaşanan kazalarda hayatını kaybeden ve yaralananlar bizim babalarımız, kardeşlerimiz, evlatlarımız, bizim canlarımız. Başka canlarımızı iş kazalarında kaybetmemek için ‘Önce insan hayatı’ denilmelidir.

İş sağlığı ve güvenliği yasaları yeniden gözden geçirilmeli, kazaları önleyici yasalar acilen çıkarılmalıdır.

Çelik-İş Sendikası olarak göçük altında kalan madencilerimizin biran önce sağ salim kurtarılmasını temenni ediyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.