6 Mart 2020

GENEL YÖNETİM KURULUMUZ HAK-İŞ KADIN EMEĞİ BULUŞMASINA KATILDI

Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Konfederasyonumuz Hak-İş tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Kadın Emeği Buluşması, “Duygusal Zekâdan Sosyal Zekâya: Sendikacı Kadın Liderler” temasıyla Ankara’da Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Sendikamızın Genel Başkanı Yunus Değirmenci ve Genel Yönetim Kurulumuzun katılımıyla gerçekleştirildi. 

Toplantıya, Genel Başkanımız Değirmenci’nin yanı sıra Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Hak-İş Genel Başkan Yardımcıları, Sendikamızın Genel Başkan Yardımcıları Recep Akyel, Ferhan Öner, Genel Sekreterimiz Hicret Bozoklu, Hak-İş Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin, Sendikamızın Kadın Komitesi, çok sayıda milletvekili ve bürokrat ile Hak-İş’e bağlı sendikalarımızın genel başkanları, yönetim kurulu üyeleri, sendikaların kadın komite başkan ve üyeleri ile Hak-İş sendikacı kadın liderler ve çok sayıda Hak-İş’li kadın katıldı.


Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Daha sonra İdlib şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimiz için Kur-an’ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Ardından Hak-İş Kadın Komitesinin bir yıllık faaliyetlerini anlatan film izlendi. 

İdlib şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimize rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Arslan, milletimize baş sağlığı dileğinde bulundu.

Arslan, “Rusya ile Türkiye arasında yapılan görüşmelerde yapılan ateşkesi Hak-İş olarak destekliyoruz. Umuyoruz ve bekliyoruz ki bu ateşkes kalıcı olur ve ülkemizde ve bölgemizde barış kalıcı olur” dedi.

 SENDİKACI LİDER KADINLARA SESLENDİ

Konuşmasında sendikacı lider kadınlara seslenen Arslan, “Hak-İş mücadelemizin koca yürekli, sendikacı lider kadınları, sizlerle gurur duyuyorum. Size güveniyorum. Sizlerle birlikte HAK-İŞ’i ve sendikalarımızı hem nitelik olarak hem nicelik olarak daha da güçlendireceğiz. Yeni dönemde yeni hedeflere, yeni başarılara birlikte ulaşacağız” şeklinde seslendi.

“HAK-İŞ’E HASSASİYETİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

AK Parti hükümeti tarafından kadınlara yönelik yürütülen projelerle kadınların eğitim ve çalışma hayatındaki başarılarına değinen Selçuk, “Hak-İş Konfederasyonu’nun başta kadına şiddetle mücadele olmak üzere ülkemizin bütün sorunlarına karşı sergilediği hassasiyet ve sorumluluk için teşekkür ediyorum. Bunu çok değerli buluyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Hak-İş Kadın Komitesi ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kadın Çalışanları Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle düzenlenen 3. Gençlik Farkında Proje Yarışması ödül töreni gerçekleştirildi.

Programın öğleye kadar olan bölümün tamamlanmasının ardından toplantı çıkışında Genel Başkanımız Yunus Değirmenci, Aile Bakanı Selçuk ile çalışma hayatına ve sendikal yaşama ilişkin bir süre sohbet etti.