9 Aralık 2014

Kardemir’de Çelik-İş Rüzgarı

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül beraberindeki heyetle birlikte KARDEMİR’deki işçilerle bir araya geldi. Genel Başkan Cengiz Gül, “Her zaman işçi kardeşlerimizle el ele, omuz omuza yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, KARDEMİR’i ziyaret etti. Genel Başkan Cengiz Gül’e Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri Yunus Değirmenci, Genel Mali Sekreter Bayram Altun, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Recep Akyel eşlik etti.

ÇİÇEKLİ KARŞILAMA
Genel Başkan Gül ve genel merkez yönetim kurulu üyelerini, Karabük Şube Başkanı Ulvi Üngören, şube yönetim kurulu üyeleri, işyeri temsilcileri ve KARDEMİR çalışanları çiçeklerle karşıladı. Karşılama esnasında çalışanlar ‘İşçi sendika omuz omuza” sloganları attı. Genel Başkan Cengiz Gül, çalışanlara “Gösterdiğiniz ilgiye, samimiyete ve sevgiye teşekkür ediyorum” dedi.

ÇALIŞANLARLA BİRLİKTE ÖĞLE YEMEĞİ
Çelik-iş sendikası Genel Başkan Cengiz Gül ve beraberindeki heyet, öğle yemeği için KARDEMİR merkez yemekhanesine geçti. Cengiz Gül’ün yemekhanede yemek yiyeceğini öğrenen çalışanlar, başkanlarını yemekhane kapısında karşıladılar. Cengiz Gül ve ekibine sevgi gösterileri burada da devam etti. Yemek için sıraya giren Gül ve beraberindekiler, çalışanlarla birlikte aynı masada yemek yedi.

YÜKSEK FIRINDAKİ İŞÇİLERE ZİYARET
Cengiz Gül ve beraberindeki heyet, yemeğin ardından KARDEMİR yüksek fırında çalışan işçileri ziyaret etti. İş kazası sonucu hayatını kaybeden Hamza Settaşı’nın mesai arkadaşlarıyla ve ailesiyle bir araya gelen Genel Başkan Cengiz Gül, Settaşı’nın mesai arkadaşlarına ve ailesine başsağlığı diledi. İşçilerle bir süre sohbet eden ve sorunlarını dinleyen Genel Başkan Gül, Göreve geldiklerinde ‘Gezilmedik işyeri, sorununu dinlemediğimiz işçi kalmayacak’ dediklerini ve bu anlayışla çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Cengiz Gül, “Biz her zaman işçimizle birlikteyiz. İşçilerimizin hakları için mücadele ediyoruz. Çelik-İş demek, emek demek, alın teri demek, mücadele demek, kazanım demek, mazalumun yanında zalimin karşısında duran demektir. Çıktığımız engebeli, zor, meşakkatli bu yolda her fırsatta işçi kardeşlerimizle buluşuyor, onların sorunlarıyla yakından ilgileniyoruz. Bir gün Karabük’te, bir gün İskenderun’da, Kocaeli’nde, Kayseri’de, İstanbul’da kısacası ülkemizin dört bir yanındayız.  Bundan sonra da her yerde ve her zaman işçi kardeşlerimizle el ele, omuz omuza yürümeye devam edeceğiz” diye konuştu.