28 Aralık 2013

Çelikord İşçisi Sahada

Sendikamıza bağlı Köseköy’de faaliyet gösteren ve İtalyan firması Bekaert’e satıldığı iddiaları ile gündemden düşmeyen Çelikord Fabrikasında hizmet veren sendikalı 650 işçisi fabrika önünde bir eylem gerçekleştirdi. Eyleme sendikamız Genel Başkanı Cengiz Gül, Genel Teşkilatlanma Sekreteri Muharrem Şahin, Genel Eğitim Sekreteri Recep Akyel, Kocaeli Belge Temsilcisi Erdal Yaldız, iş yeri temsilcileri Ahmet Selçuk Cihangir, Özer Kılıç, fabrika çalışanları ve aileleri de katıldı.

Lastik-İş Sendika üyeleri ile Pirelli işçileri de eyleme destek verdi. “Biz iradeyiz bizi kimse yıkamaz”, “Çelikord bizimdir bizim kalacak”, “Sermaye her şeyi satın alamaz” sloganları atan Çelikord işçileri, genel başkanımızı alkışlarla karşıladı. Eylemde söz alan Genel Başkanımız Cengiz Gül, bazı işçilerin yüzlerinin asık olduğunu gördüğünde; “Mücadelede yorgunluk bıkkınlık yok, daha yeni başlıyoruz. Tekelleşmek, sermaye grubu aldığında geliş şekli, bunlar Türkiye’de alışık olduğumuz manzaralardır. Biz işimizi ve iş yerimizi seviyoruz. Bu fabrikayı sizler kurdunuz, sizler grubunda lider yaptınız” diye konuştu. 

Bize Göre Şekillenecek
Cengiz Gül; “Çelikord’u almak için bir kaç firma ile görüşüldüğünü biliyoruz. Bir firmanın ismi ön plana çıkıyor diye duyduk. Biz isimden yana değiliz, bizim ne yapacaklarımız, bizim duruşumuz çok önemlidir. Biz kendimize inanıyorsak, duruşumuza inanıyorsak, ücretlerimizden taviz vermeyeceğimize göre gelen sermaye grubu bize göre şekillenecek” dedi.
Gül, konuşmasının devamında; “Biz onlara göre değil onlar bize göre şekillenecek. Geri adım atmayacağız, atmamız da mümkün değildir. Zaten aldığımız haklardan geri adım atmamız hukuken de mümkün değildir. Beğenmediğimiz yasalar bile toplu iş sözleşmesinin geriye alınması mümkün kılmıyor. Endişelenmeyin, yüzünü asık tutmayın” şeklinde konuştu. 

Bizim Taleplerimiz Var

Cengiz Gül, alacaklıya seslenerek, “Çelikord’a sahip çıkacağız, fabrikanın kalitesini devam ettirmesine bizler adayız. Çelikord, Çelikord işçisinindir. Türkiye’de özelleştirmede en kolay yol seçilir. Çelikord’u almak isteyen kişiler bilsin ki burada asla ücret indirimi, işçi eksilmesi olmayacak. Bunu bilerek, buna inanarak gelsinler. Ondan sonra fabrikayı satın alabilirler” dedi. 

Genel başkanın konuşması sırasında alana Pirelli işçilerinin destek vermesiyle eylem bir anda miting havasına döndü. Genel Başkan Gül, işçilerin birlikteliklerinin önemini vurgulayarak, “Fabrikayı alacak kişi geleceğimizi, geçmişimizi asla satın alamaz. Bizde onun kadar samimi ve yürekten bu davaya inanıyoruz. Bu mücadelede asla vazgeçmek yok”diyerek sözlerine son verdi.