6 Ekim 2016

GENEL BAŞKAN DEĞİRMENCİ KARABÜK’TE BASINLA BİR ARAYA GELDİ

Sendikamız Genel Başkanı Yunus Değirmenci; 

LİMON KASALARININ ÜZERİNDE KURULAN EMANETE SAHİP ÇIKACAĞIZ, KARABÜK’ÜN SORUNLARI ARTIK BİZİM DE SORUNUMUZ

Sendikamız Genel Başkanı Yunus Değirmenci, üyelerinin yanı sıra Karabük halkının da geleceğe umutla bakabilmesi için birçok girişimi hayata geçireceklerini söyledi. 

Sendikanın genel başkanlığına getirilmesinin ardından ilk ziyaretini Çelik-İş’in kurulduğu Karabük’e yapan ve bir dizi ziyaretlerde bulunan Değirmenci ve Genel Yönetim Kurulumuz kahvaltılı basın toplantısında basın mensupları ile bir araya geldi.

Sendikanın yol haritasını belirmek için ilk ziyaretlerini sendikanın doğduğu KARDEMİR ve Karabük’e yaptıklarını kaydeden Başkanımız Değirmenci,  “Karabük bizim için olmazsa olmaz yerlerden biri. Yarım milyona yakın üyesi ile Hak- İş Konfederasyonuna bağlı Çelik İş Sendikasını sizin ecdatlarınız limon kasaları üzerinde kurmuşlar ve bugün emaneti biz devralmış bulunuyoruz. Bu emanete sahip çıkacağız” dedi. 


Çelik-İş Sendikasının projelerini hayata geçirecek heyecana ve kadroya sahip olduğunu belirten Değirmenci, “Sendikamızın bu anlamda metal işçisine ve Türk çalışma hayatı ile sendikal yaşama katacağı çok çeşitli etkinliklerimiz olacak. Bu anlamda biz Çelik İş Sendikası olarak yolumuzu belirlerken, genç arkadaşlarla birlikte Yeni Türkiye’nin Çelik-İş’ini hayata geçirmek için kolları sıvamış bulunuyoruz. Bunun temelini ve ilkini Karabük’te başlatmanın ayrı bir heyecanını yaşıyoruz. Çelik-İş Sendikası denince Karabük akla geliyor. Biz sendikamızı Karabük’te, sadece KARDEMİR’de toplu iş sözleşme imzalayan sendika olmanın ötesine taşımak istiyoruz. Karabük’ün sorunlarını Çelik-İş Sendikasının sorunları, sendikamızın sorunlarını da Karabük’ün sorunları olarak görüyoruz. Karabük ve KARDEMİR’de yakaladığımız birliktelik ve gücü yeni dönemde Türkiye geneline yayacağız” diye konuştu.

“KARDEMİR’DE TİS görüşmelerine başlayacağız”

KARDEMİR A.Ş’de yeni dönem Toplu İş Sözleşmesi(TİS) görüşmeleri için Bakanlığa yetki müracaatında bulunduklarını da hatırlatan Değirmenci, kısa süre içinde yeni dönemin TİS görüşmelerine başlayarak, çalışanların yüzünü güldürecek bir sözleşme daha imzalamak için çalışmalara başlayacaklarının da altını çizdi.

Değirmenci, toplantının ardından Karabüklü sporcu Genç Bayanlar Avrupa Boks Şampiyonu Çağla Aluç ile antrenörü Baykan Arslan’a gösterdikleri başarıdan ötürü ödül takdim etti.