1 Haziran 2024

GENEL YÖNETİM KURULUMUZ HATAY VE OSMANİYE’DE BİR DİZİ TEMASLARDA BULUNUP, İSKENDERUN TEŞKİLATIMIZLA BULUŞTU


Sendikamızın Genel Başkanı Yunus Değirmenci ve beraberindeki Genel Yönetim Kurulumuz, Hatay ve Osmaniye’de bir dizi ziyaretler gerçekleştirilip, İskenderun teşkilatımızla bir araya geldi.

Programda Genel Başkanımız Değirmenci’ye Genel Başkan Yardımcılarımız Bayram Altun, Mustafa Kılıç, Aydın Baysal, Şerafettin Koç ve Genel Sekreterimiz Ahmet Çolak, İskenderun Şube Başkanımız Mehmet Güngör ve şube yöneticilerimiz eşlik etti.
Yoğun ziyaret trafiğinin ilk durağı Osmaniye oldu. Genel Başkanımız Değirmenci ve beraberindeki heyetimiz, çok sayıda üyemizin yaşadığı Osmaniye’de Belediye Başkanı İbrahim Çenet’i makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini iletti.
Daha sonra Genel Yönetim Kurulumuz, İskenderun Şubemiz ile birlikte Osmaniye Garnizon Komutan Vekili Topçu Albay Hakan Kocabaş’ı ziyaret etti. Görüşmede Değirmenci, ülkemizin bölünmez bütünlüğü, milletimizin huzur ve güvenliği için canları pahasına görev yapan tüm güvenlik güçlerine olan minnettarlığımızı ifade ederek, bu kutsal görevde her daim zafer ve başarı temennisinde bulundu.

Bu ziyaretin ardından Genel Yönetim Kurulumuz, Hatay’ın ilçesi Erzin’de Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu’nu makamında ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu.
Daha sonra Genel Başkanımız Değirmenci ve heyetimiz, Hatay’ın ilçesi Belen’in Belediye Başkanı İbrahim Gül’ü geçtiğimiz günlerde geçirdiği ameliyat vesilesiyle evinde ziyaret etti. Geçmiş olsun dileklerini ve belediye başkanlığı görevinin hayırlı olması temennilerini ileten Heyetimiz, bölgeye ilişkin verimli bir sohbet gerçekleştirdi.
Ziyaret programının ikinci gününde ise Genel Yönetim Kurulumuz, İskenderun Şubemizle birlikte Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’ü makamında ziyaret ederek, görevinin hayırlı olmasını dileyip, bölge halkına ve üyelerimize hizmet yolunda başarı temennisinde bulundu. Görüşmede Hatay özelinden ülke gündemine kadar birçok konuda görüş alışverişinde bulunuldu.

Bu ziyaretin ardından Genel Yönetim Kurulumuz İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez’i makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini iletip, üyelerimizin yoğun olarak yaşadığı İskenderun’da emekçilerin ve halkın refah ve huzuruna dair istişarelerde bulundu.

Son olarak, Genel Yönetim Kurulumuz, İskenderun Şubemizle birlikte Dörtyol Belediye Başkanı Dr. Bahadır Amaç’ı makamında ziyaret ederek, görevinin hayırlı olmasını dileyip, çalışmalarında başarı temennisinde bulundu.

GENEL YÖNETİM KURULUMUZ İSKENDERUN TEMSİLCİLER MECLİSİNE KATILDI

Bölgede yapılan bir takım resmi ziyaretlerin ardından, ilk gün İskenderun’a geçen Genel Başkanımız Yunus Değirmenci ve Genel Yönetim Kurulumuz, İskenderun Şube Yöneticilerimizin, baştemsilcilerimizin ve temsilcilerimizin hazır bulunduğu İskenderun Temsilciler Meclisi Toplantısına katıldı.

Temsilciler Meclisinde bir konuşma yapan Genel Başkanımız Değirmenci, 6 Şubat depremlerinde başta üyelerimiz olmak üzere hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Yüce Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar dileyerek sözlerine başladı.

Değirmenci konuşmasında şunları kaydetti;

“Müslüman coğrafyalarının yangın yerine döndüğü, dünyanın kaos ve savaşlarla kaynadığı, ekonomik krizlerin ve enflasyonun en çok da emekçileri vurduğu zorlu bir süreçten geçiyoruz.Öte yandan hem İskenderun özelinde hem de ülke olarak da sıkıntılı günler yaşadık ve yaşamaya da devam ediyoruz. Son yıllarda yaşadıklarımıza baktığımız zor bir sınavdan geçtiğimiz ortadır. Önce pandemiyle boğuştuk. Salgın yüzünden her türlü düzenimiz alt üst oldu. Binlerce vatandaşımız, sevdiklerimiz salgının pençesinde ahiret alemine göç etti. Yetmedi, ardından yüzyılın depremleriyle sarsıldık. Binlerce canımızı toprağa verdik. O günleri hatırladığımızda, hala yüreğimiz kor gibi yanıyor, boğazımız düğüm düğüm oluyor. Bugün de terörist İsrail’in Filistin topraklarındaki zulmü yüreklerimizi yaralıyor, insanlığın vicdanını sızlatıyor. Savunmasız, masum insanların, bebek-kadın-yaşlı demeden soykırıma maruz kaldığı bir vahşeti, elimiz kolumuz bağlı izlemek zorunda kalıyoruz. Bu vesileyle Filistin’de aşağılık Siyonist İsrail’in misket bombalarıyla öldürdüğü Müslüman kardeşlerimize Allah’tan rahmet, insanlıktan nasibini almamış, devlet demeye haya ettiğim İsrail’i kahr-u perişan etmesini diliyorum. Bunca acının, sıkıntının üzerine hayat pahalılığı, geçim sıkıntısı, enflasyon gibi, hayatımızı derinden etkileyen sorunlarla mücadele ettiğimiz bir dönemi de hep birlikte yaşıyoruz.”

“UMUDUMUZU TAZE VE DİRİ TUTUYORUZ”

“Az önceki saydığım tüm olumsuzluklara rağmen, Müslümanlığımızın gereği olarak asla ümitsizliğe düşmedik, düşmüyoruz. Umudunu taze ve diri tutmak, Müslümanlığın şanındandır. Elbette bu zor günleri, devlet-millet, çalışan-sendika hep birlikte aşacağız. Bu sıkıntılı dönemi geride bırakmak için, gerek Özçelik-İş olarak gerekse HAK-İŞ olarak, her türlü girişimde bulunuyor, canla başla çalışıyoruz. Emekçiler olarak, sadece karnımızı doyuracak kadar bize ücret veren sermaye sistemi reddediyoruz. Bunun için korkmadan, çekinmeden, usanmadan, emeğimizin hakkını, sonuna kadar talep etmekten geri durmuyoruz. Bunu da inanmış gönüllerle, emekçilere adanmış hayatlarla, tertemiz yüreklerimizle hep birlikte başarıyoruz ve başarmaya da devam edeceğiz.”

“DEPREM BİLE BU BÖLGENİN EMEKÇİSİNİ ÜRETMEKTEN ALIKOYAMAMIŞTIR”

İskenderun’un ve buradaki teşkilatımın, sendikam ve şahsım için ne kadar değerli olduğunu hepiniz iyi biliyorsunuz. İskenderun ülke ekonomisine büyük katkı sunan yapısıyla ülkemizin göz bebeğidir. Yüzyılın depremi bile Hatay’ı, İskenderun’u üretmekten alıkoyamamıştır. Bu bölge, medeniyetlerin buluştuğu, kardeşliğin pekiştiği kutlu topraklardır. Demir-çeliğin kalbi burada atmaktadır. Emeğin, alınterinin de kalbi bu bölgede çarpmaktadır. Bu bölge, sendikamızın gelişimine büyük katkı sağlamıştır. Özçelik-İş Karabük’te kurulmuştur ama İskenderun’da palazlanmıştır. Özçelik-İş, Karabük’te can bulmuştur ama İskenderun emekçisinin ellerinde büyüyüp, yükselmiştir. Özçelik-İş, buradaki samimi ellerde, coşku dolu gönüllerle yükselmeye de devam edecektir. Allah ömür verdikçe, bizlerde bu inanç ve heyecan olduğu sürece, İskenderun’a gelmeye, İskenderun’daki samimi yüreklerle yol yürümeye, İskenderun’daki davamıza inanmış yol arkadaşlarımızla geleceği inşa etmeye devam edeceğiz.”

Değirmenci’nin konuşmasının ardından Genel Yönetim Kurulu üyelerimiz, şube yöneticilerimiz ve işyeri temsilcilerimizin de söz alarak konuşma yapmalarının ardından İskenderun Temsilciler Meclisi Toplantısı sona erdi.

Bölgeye yapılan ziyaretlerin ve gerçekleştirilen temsilciler meclisi toplantının ardından bölgede yapılan program son buldu.