18 Mayıs 2024

GENEL BAŞKANIMIZ DEĞİRMENCİ VE YÖNETİM KURULUMUZ GEBZE TEMSİLCİLER MECLİSİNE KATILDI

Sendikamızın Genel Başkanı Yunus Değirmenci ve Genel Yönetim Kurulumuz, Gebze Şubemizin Temsilciler Meclisi toplantısına katılarak, teşkilat mensuplarımızla bir araya geldi.

Toplantıya Genel Başkanımız Değirmenci’nin yanı sıra Genel Başkan Yardımcılarımız Mustafa Kılıç, Aydın Baysal, Şerafettin Koç, Genel Sekreterimiz Ahmet Çolak, Gebze Şube Başkanımız Selçuk Durmuş ve şube yöneticilerimizle işyeri baştemsilci ve temsilcilerimiz katıldı.

Temsilciler meclisinde bir konuşma yapan Genel Başkanımız Değirmenci, “Gebze arı gibi çalışan, makine gibi üreten yapısıyla ülkemizin göz bebeğidir. Sanayinin kalbi burada atmaktadır. Dolayısıyla emeğin, alınterinin de kalbi bu bölgede atmaktadır. Gebze şubemiz de çeyrek asırdan fazla bir süredir, bu sendikanın bel kemiği olmuştur. Diğer birkaç şubelerimize nazaran üye sayısının azlığı, Gebze’nin etkinliğinden, yetkinliğinden hiçbir şey götürememiştir. Gebze Şubesi, üye sayısı olarak orta hallidir ama, sendika içerisinde bizim kalemizdir, en büyük destekçimiz, sendikamızın yüz akıdır. Gebze Şubesi’nin, adı da, sanı da güçlüdür ve birçok kapıyı açacak tarihi vardır. Tıpkı bizim, açmazlarda, çıkmazlarda Gebze Şubesi’ne verdiğimiz destek gibi, Gebze Şubemizin bizlere olan desteği de, katkısı da her zaman yanı başımızdadır. Hal böyle iken; Gebze Şubesine verdiğimiz değer de, kıymet de ortadadır. Gebze’ye hiçbir zaman eli boş gelmedik, geri de boş dönmedik. Gebze’ye geldiğimizde, 30-40 yıldır yapılmayan, adına-sanına yakışmayan Şube binasını sizlere hediye etmek için geldik. Bu nedenle Gebze’nin adına yakışır bir şube binası alıp, Gebze teşkilatıma ve üyelerimize hediye etmek de bizim boynumuzun borcuydu. Çok şükür, diğer şubelerimize olduğu gibi, Gebze Şubemize de bu güzel mekânı satın alarak, emekçilerin hizmetine sunmayı, Yüce Allah bizlere nasip etti. Gebze’den geri dönerken, Şube başkanınızı genel merkeze götürmek, Gebze’nin sesinin daha güçlü çıkmasına vesile olmak da yine bizlere düştü.” ifadelerini kullandı. Değirmenci konuşmasına şöyle devam etti:

“BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE YÜRÜME ZORUNLULUĞUMUZ VAR”

Genel Başkan olarak, Gebze’de a’dan z’ye her gelişmenin içerisinde, Gebze şubemizle ilgili her masada varız. Bu bölgeden bana ulaştırılan her sorunun çözümü için çalışıp, emek veriyoruz. Bu bölge için elimizi taşın altına koymaktan asla imtina etmedik, etmiyoruz. Bu nedenle sizlerden beklentim, sendikamıza ve şubenize sahip çıkmanızdır, üyelerimize kol kanat germenizdir, birbirinize sahip çıkmanızdır. Sizlerden beklentim, genel merkezinden şubesine ve işyeri temsilcileri kadar, istişare halinde, birlikte hareket ederek, hak bildiğimiz doğru yolda ilerlemenizdir. İşverenlerin güç kazandığı, sermayenin hiç olmadığı kadar vahşileştiği bir ortamda, birlik ve beraberlik içerisinde yol yürümek gibi bir zorunluluğumuz vardır.”

“SENDİKACILIĞIN BİRİNCİ KURALI BİRBİRİNİZE KENETLENMENİZDİR”

“Emekçilere hizmet etmek gibi kutlu bir davanın etrafında toplandığımızı unutmayın. Makam ve mevkiler için değil, sendika olarak varlığımızı borçlu olduğumuz emekçilere hizmet için bu koltuklarda oturduğumuzu unutmayın. Sendikacılığın birinci kuralının, birbirinize kenetlenmekten geçtiğini aklınızdan çıkarmayın. Bir olursak kazanacağımızı, bölünürsek yok olacağımızı unutmayın. Sevgiyi bölüştükçe çoğaltacağımızı, acıları bölüştükçe azaltacağımızı kendinize şiar edinin. Birlik ve beraberliğinizi gördükçe, keyiflenmek, geleceğe umutla bakmak istiyorum.”

Değirmenci’nin konuşmasından sonra toplantıda Genel Yönetim Kurulumuz, şube yöneticilerimiz ve işyeri temsilcilerimiz de söz alarak, görüşlerini ifade etmesinin ardından toplantı toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.